PERTANDINGAN Fotografi ‘Putrajaya The Vibrant City’

24 10 2008

PERTANDINGAN Fotografi ‘Putrajaya The Vibrant City’ bermula 15 September lalu dan ditutup 11 November ini menarik penyertaan pelajar, jurugambar amatur dan profesional dari seluruh negara.

Ia menawarkan pelbagai hadiah menarik termasuk wang tunai bernilai RM17,000.

Pertandingan bertemakan ‘Putrajaya The Vibrant City’ itu dianjurkan oleh Putrajaya Holdings Sdn Bhd (PjH) dan Perbadanan Putrajaya. Akhbar New Straits Times (NST), Berita Harian dan Harian Metro dipilih sebagai media rasmi pertandingan itu.

Ketua Pegawai Eksekutif PjH, Azlan Abdul Karim, berkata pertandingan sempena Festival Kesenian Putrajaya 2008 itu bertujuan meningkat kesedaran orang ramai mengenai keindahan dan keunikan seni bina bangunan serta flora fauna yang terdapat di bandar pintar ini.

Beliau berkata, pertandingan kali ini juga akan memberi penekanan kepada kreativiti peserta memperlihatkan daya tarikan dan keunikan Putrajaya sebagai Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan serba moden dan canggih.

“Pertandingan ini juga dapat menggalakkan orang ramai berfikir dan mengkonsepsikan produktiviti, kualiti serta inovasi dengan menterjemahkannya ke dalam bentuk fotografi yang paling kreatif,” katanya dalam satu kenyataan, baru-baru ini.

Panel juri akan memilih ekspresi visual paling unik dan menarik mengenai Putrajaya. Hasil kerja pemenang akan dipamerkan di pusat beli belah Alamanda selepas majlis penyampaian hadiah.

Katanya, mereka yang berminat dan ingin mendapatkan keterangan lanjut mengenai pertandingan kali ini boleh melayari laman web http://www.putrajayaartsfest.com.my atau menghubungi talian 03-2274 5693 secepat mungkin.

Advertisements

Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: