Hubungi Zoomer

Untuk menghubungi Zoomer, sila hantarkan e-mail anda ke jutatrend@yahoo.com atau zoomerphotostudio@gmail.com

Anda juga bole berhubung dengan saya di Facebook : http://www.facebook.com/noor.azam.aziz

 

Advertisements

3 responses

10 04 2009
Izah

Assalamualaikum,

Saya mula meminati seni fotografi dan saya ingin menghasil foto-foto yang menarik dan mengkagumkan apabila dilihat. Saya ini tahu apakah ciri-ciri pengambilan foto yang menarik/ best shot pada .

Terima kasih

10 04 2009
zoomer

Salam Izah,
Pada asasnya, untuk menghasilkan foto2 yg mengkagumkan, pertamanya anda perlu ada kamera DSLR. Tidak dinafikan kamera kompak juga boleh memberikan hasil yg menarik, namun disebabkan fungsi2nya yg agak terhad, anda sukar utk mendapat hasil yg maksimum. Yg keduanya, anda perlu belajar serba sedikit tentang asas2 fotografi seperti exposure, shutter speed, aperture, ISO, flash, composition dan beberapa perkara lagi. Sekarang ini terdapat banyak kursus ataupun bengkel tentang asas fotografi ditawarkan, tapi pastinya dengan sedikit bayaran. Anda juga perlu banyak membaca tips dan panduan tentang fotografi, dan juga banyak melayari internet untuk melihat contoh2 gambar yg berkualiti yg dihasilkan oleh profesional fotografer. Itu sedikit panduan dari saya. Teruskan berkreatif dan jgn cepat putus asa. Semoga anda akan menempa kejayaan…

19 09 2010
yatt

saya minat dengan bidang fotografi ni, tapi saya tak tahu nak mula dari mana…
selamat ni saya memakai camera digital & camera handfon yang biase saje untuk ambil gambar. dari hasil yang sya ambik boleh di kira memuaskan hati kawan2 le… saya ingit memiliki sebuah kamera DSLR suatu hari nanti. jenis camera n jernama ape yang paling sesuai, mmandgkan saya masih lagi student so saya nak tahu berape bajet yang saya perlu untuk memiliki camera tsbut.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: